Miny zoekt een thuis

Mikiyas Sewnet

Mikiyas_Sewnet_1.gifMikiyas was pas 9 toen zijn ouders vlak na elkaar stierven aan de vreselijke ziekte Aids. Hij en zijn zusje moesten op zoek naar een nieuw thuis.

Dat vonden ze in het weeshuis van Stichting Lalibela, waar ze onder de zorgzame hoede van 'moeder' Setechign kwamen. Ze kregen een zacht bed, kleren, eten en ze mochten naar school.
Bovendien mochten ze in hun nieuwe thuis zichzelf zijn en hun talenten ontplooien.

Mikiyas stortte zich op de schilderkunst. Hij liet zich inspireren door de traditionele Ethiopische iconen, maar ontwikkelde daarin een compleet eigen stijl, waarmee hij zich onderscheidt van al de andere kunstenaars in Lalibela.

mikiyas_sewnet.gifTijdens een werkbezoek van Gerard Sonnemans - voorzitter van Stichting Lalibela - aan Lalibela ontdekte hij het uitzonderlijke talent van Mikiyas.

De stichting koopt sindsdien regelmatig nieuwe schilderijen van Mikiyas, voor een eerlijke prijs. Die worden in Nederland doorverkocht om de projecten van de stichting te financieren.

Tijdens een volgend bezoek van Gerard aan Lalibela in 2012 sprak hij met Mikiyas af dat deze de prenten voor ┬┤Miny zoekt een thuis┬┤ zou maken.

Bij het verschijnen van het boek in 2013 was Mikiyas 19 jaar oud.

Mikiyas_op_de_kunstacademie.jpgHij droomt ervan om de beste kunstenaar van zijn land te worden.
De volgende stap in die richting is een studie aan de kunstacademie in de hoofdstad Addis Abeba, waar hij in september 1013 aan begon.
Stichting Lalibela heeft hem daarvoor een studiebeurs verstrekt, maar kan daarvoor nog wel wat sponsors gebruiken

Wil jij Mikiyas de kans geven zich verder te ontplooien? Dat kan bijvoorbeeld door een van zijn schilderijen te kopen of door (een deel van) zijn studiebeurs voor je rekening te nemen.
Neem dan contact op met info(at)stichtinglalibela.nl.

engelengezichten.gifengeltje.gif